Wedden op Darten

Weet jij wie de Premier League Darts gaat winnen?

De Premier League Darts is de topcompetitie in de dartwereld. Volg jij deze competitie en ben je zelf fanatiek darter? Of vind je het gewoon geweldig om op televisie te kijken naar de bloedstollende dartwedstrijden en fanatieke fans?

Hoe je deze dartcompetitie ook volgt, je kunt het kijken naar je favoriete sport nu nog spannender maken. Simpel door te wedden op de uitslagen dartwedstrijden. Wedden op darten is namelijk heel gemakkelijk via een online wedkantoor.

De koningsklasse van het darten

De Premier League Darts is de dartcompetitie van de PDC (Professional Darts Corporation). De competitie wordt al sinds 2005 gehouden en wordt ieder jaar groter, spannender en professioneler.

Jarenlang was Phil Taylor onaantastbaar in deze competitie en nog steeds is hij recordhouder met zes titels. Sinds de finale in 2012 voor het eerst in de O2 Arena in Londen werd gehouden, zijn de Nederlanders vaak aanwezig geweest in finale. Michael van Gerwen haalde de afgelopen vier jaar zelfs iedere keer de finale, waarbij hij twee keer won (2013 en 2016). In 2014 verloor hij de finale van good old Raymond van Barneveld.

De competitie begint ieder jaar op de eerste donderdag van februari. Er worden zestien speelrondes gehouden op verschillende locaties in Engeland, Schotland, Wales, Ierland en sinds 2016 ook in Nederland.

Kijken naar de wedstrijden van deze competitie wordt nog spannender als je een leuke weddenschap afsluit. Hoe dat precies in zijn werk gaat en hoe je zeker weet dat je bij een betrouwbaar wedkantoor inzet, leggen we je hieronder uit. Dus als jij weet wie de volgende keer gaat winnen in de O2 Arena en je wil daar een gokje op wagen, lees dan snel verder.

Het ontstaan van sportweddenschappen

MDe beste dartersensen hebben altijd van competitie gehouden en daarom worden al duizenden jaren lang voorspellingen gedaan hoe een gevecht of evenement zal aflopen. Weddenschappen werden vroeger bijna altijd afgesloten tussen twee personen en ondanks dat er grote bedragen in om konden gaan (tot faillissementen aan toe!) bleef het doen van weddenschappen vrij amateuristisch geregeld.

In de achttiende eeuw ontstaan bookmakers (‘bookies’) of wedkantoren die ervoor zorgen dat het wedden op sporten veel professioneler geregeld wordt. De bookmaker verzamelde alle inzetten en betaalde daar de winnaars van de weddenschap mee uit. Zo konden meer mensen tegelijkertijd een weddenschap aangaan en ook op bijvoorbeeld hetzelfde team inzetten.

De voordelen van online wedden op Darten

Bookmakers bestaan nog steeds: kijk maar eens in Engeland, waar je op bijna iedere hoek van de straat nog wedkantoortjes tegen komt. Tegenwoordig kun je bij de grotere bookmakers ook online een voorspelling doen.

Met de komst van online bookmakers is het afsluiten van een weddenschap nog veel gemakkelijker geworden. Je kunt kiezen uit veel online wedkantoren, die bijna allemaal vanuit het buitenland opereren. Je hebt bij deze wedkantoren goede kansen om hoge bedragen te winnen, zeker als je bij het wedden op dartwedstrijden ook wat weet over de spelers en hun vorm.

Een ander voordeel van online wedden op dartwedstrijden is dat je via je computer, mobiel of tablet weddenschappen kunt afsluiten. Zelfs als je onderweg bent kun je nog een gokje wagen of je voorspelling aanpassen. Bovendien heb je ontzettend veel mogelijkheden om ergens op in te zetten: je kunt per wedstrijd een voorspelling doen, maar ook de winnaar van Premier League voorspellen.

Hoe kies je een goed online wedkantoor?

Bij veel online bookmakers kun je wedden op darten, maar niet allemaal mogen ze ook legaal in Nederland opereren. Dat heeft te maken met de strenge Nederlandse wetgeving op het gebieden van online gokken.

Aan een nieuwe Nederlandse wetgeving voor online wedden wordt momenteel gewerkt, maar tot die tijd wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je bij een online wedkantoor inzet wat legaal in Nederland actief mag zijn. Kies daarom voor de wedkantoren die op sportwedkantoor.nl te vinden zijn. Alle wedkantoren om te wedden op darten waar we mee werken mogen namelijk van de Nederlandse overheid hier ook actief zijn. Zo ben je er dus zeker van dat je bij een betrouwbaar en legaal wedkantoor gaat wedden op darten.

Wie zijn de aanbieders op sportwedkantoor.nl?

Op sportwedkantoor.nl vind je straks alleen betrouwbare en goede wedkantoren. We durven zelfs te zeggen dat het de beste aanbieders van sportweddenschappen zijn die je online zult tegenkomen.

Het zijn dus wedkantoren waar je als Nederlander legaal een weddenschap mag afsluiten en ze bieden allemaal prima winkansen als je gaat inzetten op dartwedstrijden.

Live volgen van darten

Bijna alle wedkantoren die je op sportwedkantoor.nl kunt kiezen, geven als extraatje de mogelijkheid om de dartwedstrijden waar jij op hebt ingezet via een live stream te volgen. Dat is helemaal gratis en een mooi bijkomend voordeel als een je weddenschap afsluit. Erg handig natuurlijk als je niet thuis bent en de wedstrijd waar je op hebt ingezet toch live wilt volgen.

Je kunt dan bijvoorbeeld in de trein of de bus de wedstrijd gewoon via je mobiele telefoon of je tablet kijken. Alles wat je daarvoor nodig hebt is een goede dataverbinding via 4G of Wifi. Zo wordt het voorspellen van de uitslag van dartwedstrijden nog spannender.

Waar je allemaal op kan inzetten

Onze online bookmakers geven je veel verschillende opties om op in te zetten. Je vindt hier een aantal voorbeelden:

 • Wie wordt de competitiewinnaar?: zal er weer een Nederlander de winst voor zich opeisen in de O2 Arena? Of zal Gary Anderson net als in 2011 en 2015 de beste worden? Je kunt al voor het begin van de Premier League inzetten op de winnaar, maar natuurlijk ook nog tijdens de competitie. En zelfs nog vlak voor de finale. Hoe eerder je inzet hoe hoger de uitbetaling zal zijn. Durf je bijvoorbeeld nu al een gokje te wagen op Jelle Klaassen als winnaar? Dan kun je tot wel 67 keer je inzet terug krijgen
 • Voorspelling per wedstrijd: je kunt natuurlijk ook per competitieronde de uitslagen van dartwedstrijden voorspellen. Je kunt je voorspelling laten afhangen van de uitslagen uit de vorige rondes en de vorm waarin jouw favoriete speler verkeert
 • Aantal 180’s die gegooid worden: je kunt voor iedere wedstrijd, voor iedere competitieronde en zelfs voor het hele toernooi voorspellen hoeveel keer een 180 wordt gegooid
 • Aantal sets die gespeeld worden: per dartwedstrijd kun je gokken op het aantal sets wat gespeeld gaat worden. Denk je dat Barney zijn tegenstander geen schijn van kans laat en alle sets wint (een ‘whitewash’)? Of laat hij het aankomen op de allesbeslissende laatste set?

Dit is maar een kleine greep uit het aanbod bij onze partners, want je kunt op vrijwel alles inzetten bij dartwedstrijden. Kijk voor alle mogelijkheden bij de online wedkantoren op sportwedkantoor.nl.

In acht stappen je voorspelling doen

Inzetten op dartwedstrijden is erg makkelijk, want om een voorspelling te kunnen geven hoef je alleen de volgende acht stappen uit te voeren:

 • Stap 1: ga naar onze website sportwedkantoor.nl
 • Stap 2: kies uit één van de online bookmakers waar we mee samenwerken
 • Stap 3: log in bij een bestaand account bij dit wedkantoor of maak een nieuw account aan
 • Stap 4: bevestig de aanmaak van je nieuwe spelersaccount door in de activeringsmail op de link te klikken
 • Stap 5: kies voor Darts en ook het onderdeel waar je op gaat inzetten: winnaar van een wedstrijd, competitie, aantal 180’s, etc.
 • Stap 6: vervolgens kies je het bedrag wat je wilt inzetten en sluit je je weddenschap af
 • Stap 7: kijk mee met de wedstrijd van jouw keuze via de live stream van de bookmaker
 • Stap 8: heb je juiste voorspelling gemaakt, dan wordt je winst uitbetaald

Een gokje wagen op dartwedstrijden was nog nooit zo makkelijk! Kijk daarom snel op onze website om een wedkantoor te selecteren en daar jouw voorspelling voor de koningsklasse van het darten te geven.

[quick_offer id=188]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.