SPORTWEDKANTOOR

Online bookmakers

Wedden op esports – esports groeien het snelst van alle sporten.

wedden op esports
Een volle e-sport arena!

Wedden op esports

Bijna iedereen heeft weleens een spelletje gespeeld op een spelcomputer, zeker bij de jeugd is deze vorm van vermaak niet meer weg te werken. Als ontspanning wegduiken in een compleet virtuele wereld waar men alles heeft wat vermaak, sensatie of spanning kan bieden. Tegenwoordig zijn er dus niet alleen conventionele sporten, maar ook een groot aanbod aan eSports. Vaak zo realistisch dat ze bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Ook het winnen van een eSports wedstrijd vraagt om kennis en vaardigheid, weliswaar op een andere manier als bij de conventionele sporten, maar de spanning is er niet minder om. Gokken op eSports is bij veel mensen nog niet zo bekend, toch kan er grof geld verdiend worden met het gamen, net zoals bij de conventionele sporten.

eSports als topsport 

In de Aziatische landen worden eSports al gezien als topsport met alles wat hierbij hoort. Sponsorcontracten voor de beste spelers, sensationele toernooien, grote schermen in een voetbalstation waar fans hun idolen kunnen volgen. De populariteit van deze elektronische sporten groeit enorm, ook in Nederland. Deze sporten trekken stadions vol publiek waarbij de gamers de supersterren zijn. Het is dan ook niet gek dat wedden op eSports inmiddels ook echt serieuze vormen aan begint te nemen.

Waarop kun je wedden bij eSports? 

Net zoals bij de conventionele sporten zijn er bij de eSports veel teams actief die wedstrijden en toernooien tegen elkaar spelen. Je kunt hierbij natuurlijk wedden op de winst of het verlies van het team, maar ook op het aantal punten verschil en andere opties. Er zijn internationale toernooien die dezelfde opzet hebben als bijvoorbeeld het EK of WK voetbal. Eerst zijn er verschillende voorronden die gespeeld moeten worden. Na de voorronden volgen de groepsfases, gevolgd door een knock-outfase. Al deze fases leveren genoeg mogelijkheden op om te wedden op het eSport team wat volgens jou de meeste winkansen heeft. Zo kun je bijvoorbeeld ook wedden op welke FIFA-speler als laatste zal eindigen in de Nederlandse E-divisie of een weddenschap afsluiten op een team waarvan jij denkt dat ze de wereldtitel Counter Strike pakken.

Kun je de eSports wedstrijden live volgen? 

Deze vorm van competitie wordt mogelijk gemaakt door elektronische systemen, of simpel gezegd via computerspellen. Hiermee worden competities gespeeld waar twee of meer spelers het tegen elkaar opnemen. Soms spelen zij in teamverband, andermaal speelt de gamer individueel. Bij een dergelijke wedstrijd waar op gewed kan worden, wordt deze wedstrijd online gespeeld en kan het verloop van de wedstrijd vaak in een livestream gevolgd worden. Het kan ook zijn dat de wedstrijd te volgen is in een arena, een congrescentrum of een andere grote ruimte. Zeker de grote internationale evenementen trekken bezoekers uit de hele wereld. ‘The International’ is een dergelijk groot toernooi met een prijzenpot van ruim 20 miljoen dollar. Fox Sports is zelfs begonnen met het uitzenden van de nationale League of Legends competitie, deze wordt in Nederland de Dutch College League genoemd. Er zijn ook al overeenkomsten gesloten met de Amsterdam Arena en ESL om de komende vijf jaar nog meer grote eSports toernooien te organiseren.

Wat zijn de belangrijkste eSports van dit moment? 

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om weddenschappen bij eSports, maar dit zijn de belangrijke eSports waar op dit moment het meeste op wordt gewed.

League of Legends (LOL),
DOTA2
StarCraft 2
League of Legends (LOL)
Global Offensive (CS-GO)
Mortal Kombat
Hearth Stone
Counter-Strike
FIFA

De populariteit van eSports neemt iedere dag meer toe, steeds meer mensen in Nederland en daarbuiten spelen in competitieverband tegen elkaar. E-sports is geprofessionaliseerd en wordt de laatste jaren als een volwaardige sport beschouwd. Door de hoge bedragen die de gamers kunnen winnen, zijn de spelers stukken minder gevoelig voor matchfixing. Ze willen graag winnen. Het is dus ook betrouwbaar om op eSports te wedden.

Wie zijn de bekendste Nederlandse eSporters? 

Ook al is de eSport scene in Nederland nog niet zo groot als bijvoorbeeld in Zuid-Korea, toch hebben we ook een aantal Nederlanders die het ontzettend goed doen in de eSport wereld. Zo hebben we bijvoorbeeld het team Dorans Alpha wat mee heeft gedaan het wereldkampioenschap League of Legends. Er zijn ook Nederlanders die in een team zitten met buitenlandse teamgenoten. Of als coach actief zijn, iemand die het team begeleidt en de strategie bedenkt.

Joey ‘YoungBuck’ Steltenpool is zo’n coach en teammanager. Hij bedenkt alle strategieën en leidt het League of Legends team G2 eSports tijdens de wedstrijd.

Chris ‘chrisJ’ de Jong is professioneel Counter-Strike, een Global Offensive speler. Speelt op dit moment voor de Duitse eSports organisatie Mousesports.

thijs molendijk
Thijs Molendijk

Thijs ‘ThijsNL’ Molendijk is ook lid van G2 eSports, hij speelt op professioneel niveau de game Hearthstone.

Fabian ‘Febiven’ Diepstraten is een professionele speler voor Fnatic. Het speelt League of Legends.

Manuel ‘Grubby’ Schenkhuizen is met zijn dertig jaar al een echte veteraan in de eSports. Hij is één van de beste Warcraft 3 spelers onder zijn eigen naam, wel gesponsord door BenQ.

Op welke manieren kun je allemaal gokken op eSports? 

Bij voetbal heb je echt tal van mogelijkheden om een sportweddenschap af te sluiten. Bijvoorbeeld op wie krijgt de eerste ingooi of de eerste gele kaart? Hoeveel minuten blessuretijd krijgt de wedstrijd? Welk team wint er? Bij eSports zijn er minder mogelijkheden, mede om fraude tegen te gaan. Je kunt natuurlijk wel wedden op een overwinning of verlies of je voorspeld het puntenverschil tussen de teams als de wedstrijd eindigt. Op belangrijke wedstrijden en competities worden veel weddenschappen afgesloten, waardoor er ook veel geld gewonnen kan worden. Steeds meer wedkantoren zien de mogelijkheden en de betrouwbaarheid van eSports en bieden de wedmogelijkheden aan.

Voorbeelden van soorten weddenschappen op esports

Single weddenschappen zijn het eenvoudigst, bijvoorbeeld wedden op de overwinning van een team.

Gecombineerde weddenschappen. Hierbij worden de uitkomsten van bepaalde gebeurtenissen gecombineerd. Je moet dan wel alle weddenschappen goed hebben om te kunnen winnen. De winst is vaak wel hoger dan bij een single weddenschap, maar het risico ligt ook hoger.

Live gokken. Net zoals bij de conventionele sporten kun je ook inzetten tijdens de eSport. Het is dan wel verstandig om de livestream te volgen, kansen en quoteringen veranderen namelijk ook tijdens de game.

Speciale weddenschappen op bijvoorbeeld het aantal ‘moorden’ van een bepaalde speler of het aantal bommen wat onschadelijk gemaakt wordt. Je kunt ook wedden op het feit dat er tijdens een ronde geen teamlid vermoord wordt door de tegenstander. Of hoeveel draken er tijdens het spel gevangen worden.

Iedere bookmaker heeft zo zijn eigen speciale weddenschappen.

Welke aanbieders zijn hierin gespecialiseerd? 

Er zijn verschillend wedkantoren en bookmakers waar je kunt gokken op eSports. Bijvoorbeeld bij een online wedkantoor. Bekende bookmakers waar je kunt wedden op eSports zijn NetBet, Dafabet, Pinnacle, Betway, 1xBet, b-Bets, Bet777 en Tipbet. Wedden op eSports is vergelijkbaar met de reguliere sportweddenschappen. Ook hier is het belangrijk dat je even naar de voorwaarden van verschillende bookmakers kijkt. Zijn er afwijkende quoteringen of maak je kans op bonussen? Lees wat reviews en verdiep je in het aanbod. Let in ieder geval op de aanwezigheid van licenties en de wijze van uitbetalingen.

Tips voor het wedden op esports

We hebben nog wat tips als je weddenschappen af wilt gaan sluiten op eSports. Allereerst is het natuurlijk verstandig om vooraf even de statistieken te bekijken. Hier zie je hoe vaak een speler al gewonnen heeft of hoe het staat met de vorm van de e-sporters. Blijf ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Weet met welke spelers een team gevormd wordt waar ze het toernooi mee spelen. Net zoals bij de conventionele sporten kan het een enorme invloed hebben als een bepaalde sterspeler niet meespeelt. Je kunt de spelers volgen via de social media of de nieuwtjes volgen op de e-sportwebsites. Het is ook handig als je in ieder geval het spel kent wat er gespeeld wordt en wat de laatste ontwikkelingen zijn bij dit spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.